Siirry suoraan sisältöön

Nuuska on syöpä

Älä tuo kaverille syöpää. Nuuskan myyminen ja välittäminen on Suomessa rikos. Nuuska voi tuoda maahan vain omaan käyttöön ja vain rajoitetun määrän. Nuuska on terveydelle vaarallista, ja se lisää syövän riskiä.

Nuuska aiheuttaa syöpää

Syopajarjestot_Viestibannerit_062016_1

Nuuska on terveydelle haitallista. Se lisää riskiä suun alueen ja ruokatorven syövälle. Lisäksi nuuska lisää riskiä sydän- ja verenkiertoelinten sairauksiin ja aiheuttaa erektio-ongelmia. Nuuskan käyttö raskauden aikana lisää merkittävästi niin äidin kuin vauvan riskejä.

Lue lisää nuuskan terveyshaitoista

Nikotiini koukuttaa

Syopajarjestot_Viestibannerit_062016_4 Nuuskassa on huomattavasti enemmän nikotiinia kuin savukkeissa.

Nikotiinin käyttö johtaa pysyviin muutoksiin aivojen toiminnassa. Nikotiini häiritsee kasvuiässä olevan nuoren aivojen normaalia kypsymistä. Tämä saattaa johtaa oppimisen heikentymiseen.

Nikotiini supistaa verisuonia ja kohottaa verenpainetta. Se pahentaa sydän- ja verisuonitauteja.

Testaa nikotiiniriippuvuutesi Fressis.fi-sivustolla(avautuu uudessa ikkunassa)

Lopettaminen kannattaa aina!

Syopajarjestot_Viestibannerit_062016_5 Nuuskan käytän lopettaminen parantaa ulkonäköäsi. Saat valkoisemmat hampaat, hengitys on raikas ja suun limakalvot paranevat. Ihosi kirkastuu ja hiukset vahvistuvat. Ylähuulesi alla ei enää ole sitä epämääräistä möykkyä.

Kuntosi kohenee ja hengästyt vähemmän. Sydämesi toimii paremmin. Vastustuskykysi paranee. Nukut paremmin ja keskittymiskykysi nousee. Lopettamalla säästät merkittävän määrän rahaa.

Fressis.fi:stä apua lopettamiseen(avautuu uudessa ikkunassa) 

Lue myös asiantuntijoiden vastaukset yleisimpiin nuuskakysymyksiin(avautuu uudessa ikkunassa).

Noudata tupakkalakia

Viestibanneri uutiskirjeseen Kaikki nuorten käyttämä nuuska on päätynyt heille laittomasti. Nuuskaa ei saa tuoda maahan tai myydä eteenpäin.

Nuuskan maahantuonti muuhun kuin omaan käyttöön on kiellettyä. Aikuinen saa tuoda omaan käyttöönsä enintään 1000  grammaa nuuskaa.

Lue lisää uuden lain tuomista muutoksista (avautuu uudessa ikkunassa)

Jäädessäsi kiinni nuuskan salakuljetuksesta, joudut maksamaan sakkoa.

Syopajarjestot_Viestibannerit_062016_3

Nuuskan myynnistä voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Laittomasta nuuskakaupasta aiheutuvat maahantuontiverot tulevat yhteisvastuullisesti  nuuskan myyjän ja häneltä nuuskaa ostaneiden maksettavaksi.

Nuuskaa ei saa ostaa toiselta henkilöltä, eikä myöskään vastaanottaa.

Tullin määräykset nuuskan maahantuonnista(avautuu uudessa ikkunassa)

 

Lue Syöpäjärjestöjen tiedote kampanjasta(avautuu uudessa ikkunassa)