Siirry suoraan sisältöön

Tarkkaile kiveksiäsi

Kaikkien miesten kannattaa tunnustella säännöllisesti molemmat kiveksensä

Jos kivesten rakenteessa tapahtuu muutoksia, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin. Muutos voi olla merkki kivessyövästä.

Kives on kooltaan pienen kananmunan kokoinen. Miehen kaksi kivestä tuottaa yhdessä eturauhasen ja siemenrakkuloiden kanssa siemennesteen. Kivekset tuottavat myös miessukuhormonia, testosteronia. Kivespussissa on kiveksen lisäksi putkimainen rakenne, lisäkives, johon siemenneste kerääntyy.

”Kivessyövän hoitotulokset
ovat erittäin hyviä.”

Kivesyöpä on harvinainen, mutta se on silti yleisin syöpätauti alle 35-vuotiailla miehillä. Yli 45-vuotiailla kivessyöpä on hyvin harvinainen. Kivessyövän hoitotulokset ovat erittäin hyviä. Varhaisvaiheessa todettu kivessyöpä voidaan parantaa.

Lue lisää kivessyövästä Kaikki syövästä -sivustolta:

Kivessyöpä(avautuu uudessa ikkunassa)

Näin tutkit kiveksesi

Kivessyövän tavallisia ensioireita ovat kiveksessä tuntuva kyhmy, toisen kiveksen suureneminen, kiveksen kiinteyden muuttuminen tai kipu.

Jos epäilet kivessyöpää, ota yhteyttä lääkäriin. Kivessyöpää epäiltäessä tärkein tutkimus on kivesten tunnustelu, joka aloitetaan normaalista kiveksestä. Normaali kives on pinnaltaan tasainen, liikkuva ja siitä erottaa pehmeän lisäkiveksen hyvin. Kiveskasvain tuntuu tyypillisesti kiinteänä tai kumimaisena kiinteytenä kiveksen sisällä.

Lue lisää kivessyövästä(avautuu uudessa ikkunassa)