Siirry suoraan sisältöön

”Aatteleppa ite” -keulakuva Helsingin yliopiston kunniatohtoriksi

Syöpäjärjestöjen "Aatteleppa ite!" -sivujen keulahamo ja metalliyhtye Iron Maidenin solisti Bruce Dickinson nimitetään Helsingin yliopiston filosofisen tiedekunnan kunniatohtoriksi.

Bruce Dickinson on yli 100 miljoonaa levyä myyneen Iron Maiden –yhtyeen laulaja, lentäjä ja yrittäjä. Hän on kertonut – yksinoikeudella Syöpäjärjestöille tekemissään videoissa – oman tarinansa nielusyöpään sairastumisesta ja terveellisten elintapojen merkityksestä myös sairaudesta selviytymiseen. Videot on julkaistu miehille ja pojille suunnatuilla Aatteleppa ite! -sivuilla.

Dickinson vastaanottaa Helsingin yliopiston kunniatohtorin arvon poissa olevana. Filosofisen tiedekunnan uusia kunniatohtoreita nimitetään yhteensä yhdeksän. Dickinsonin ohella nimitetään mm. Nobel-palkinnon saanut Bengt Holmström.

Vihkiminen järjestetään 23.–25. toukokuuta Helsingissä. Promootioita on Suomessa järjestetty jo vuodesta 1643, jolloin järjestettiin Turun Akatemian filosofisen tiedekunnan promootio.

Kunniatohtoreiksi vihitään eri puolilta maailmaa olevia henkilöitä, jotka edustavat sekä tiedekunnan eri tieteenaloja että ovat ansioituneita kulttuurin ja yhteiskunnan alalla. Helsingin yliopiston kunniatohtoreiksi on aiemmin vihitty mm. tasavallan presidentit Urho Kekkonen, Mauno Koivisto, Martti Ahtisaari, Tarja Halonen sekä taiteilijat Akseli Gallen-Kallela ja Jean Sibelius.