Siirry suoraan sisältöön

Tupakkapandemia

”Tupakkapandemian vuoksi menetämme yli 8 miljoonaa ihmistä vuosittain”. Valitse viisaasti ja lopeta tupakointi. Tupakoinnin lopettaminen on nyt erityisen tärkeää, sillä tupakointi lisää vakavan koronataudin riskiä. Syöpäjärjestöt kannustaa lopettamaan. Tukea lopettamiseen on tarjolla.

Tupakoinnin lopettaminen kannattaa aina

Tupakoinnin lopettaminen on merkittävä päätös itsesi, läheistesi ja ympäristön kannalta. Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa tupakointi. Tupakoinnin lopettaminen on mahdollista jokaiselle riippumatta siitä, kuinka kauan tai kuinka paljon on polttanut. Lopettamista voi helpottaa monilla keinoilla. Etsi ja löydä sinulle sopivat keinot, jotka edistävät lopettamista. Tältä sivulta löydät vinkkejä lopettamiseen. Tee testi Miten tupakoinnin lopettaminen vaikuttaa kehoon?

Ilman tupakkaa olet terveempi, lukuisten sairauksien riski pienenee ja elämänlaatu paranee.

Mitä aiemmin tupakoinnin lopettaa, sen parempi. Koskaan se ei kuitenkaan ole liian myöhäistä, sillä varttuneellakin iällä tupakoinnin lopettaminen pidentää ikää ja parantaa elämänlaatua. Syövän riski pienenee kaikenikäisillä tupakoinnin lopettamisen jälkeen. Lopettamisen jälkeen tunnet pian lopettamisen hyödyt kehossasi.

Nyt on hyvä hetki lopettaa! Oletko samaa mieltä?

Joskus lopettaminen on helppoa ja yksinkertaista, joskus tarvitaan useampi yritys, ennen kuin tupakointi jää kokonaan pois. Aikaisemmat yritykset eivät ole epäonnistumisia, jokainen yritys vie aina asiaa eteenpäin. Yksikin päivä savuttomana on saavutus. Jo ajatus lopettamisesta on askel eteenpäin kohti motivoitumista.