Holiton drinkki – herkkujuomaa ilman prosentteja

Alkoholiton drinkki sopii mainiosti juhlaan ja tavalliseen viikonloppuiltaan. Mocktailit eli holittomat drinkit ovat nousseet trendiksi asti. Valinnanvaraa ja kiinnostavia reseptejä on netti pullollaan.

Syöpäjärjestöt järjesti viime keväänä kilpailun, jossa kysyimme vinkkejä herkullisiin, raikkaisiin holittomiin drinkkeihin. Tässä kisan parhaimmistoa.

Karibian tuulahdus

Lähikuvassa alkoholiton drinkki

  • limeä tai sitruunaa
  • ginger alea
  • vichyä
  • jääpaloja

Laita lasin pohjalle murskattua limeä tai sitruunaa. Lisää lasi miltei täyteen jäitä. Kaada puolet ginger alea ja puolet vichyä.

Väriksi ja makeudeksi voi halutessaan laittaa pienen lorauksen grenadiinia. Toisessa versiossa ginger alen voi korvata greippimehulla. Näin juomasta tulee rutkasti kirpeämpää.

(kisan voittaja)

 

Aamun aurinko

Lähikuvassa alkoholiton drinkki

Yksi lasillinen

  • 2 rkl mangososetta
  • 1 rkl tyrnimehua (100%, makeuttamaton)
  • 1/4 dl appelsiini-mandariinijuomaa
  • 1/4 dl kivennäisvettä
  • jääpaloja
  • appelsiiniin siivu koristeluun

Sekoita mangosose, tyrnimehu ja appelsiinimandariinijuoma. Kaada lasiin jäiden päälle. Lisää kivennäisvesi. Koristele ja nauti.

 

Porkkana-ananasjuoma

Lähikuvassa alkoholiton drinkki

  • 3 dl porkkanamehua
  • 4 ananasrengasta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • noin 1 rkl hunajaa
  • jäitä

Purista porkkanoista tuoremehua, soseuta ananas, mausta juoma sitruunalla ja hunajalla. Tarjoa jäiden kanssa.

 

Hiilihapotettua vettä ja marjamehua

Lähikuvassa alkoholiton drinkki

  • marjamehua
  • hiilihapotettua vettä/kivennäisvettä

Kaada lasiin itse säilöttyä marjamehua. Laimenna hiilihapotetulla vedellä.

 

Mansikkamargarita

Lähikuvassa alkoholiton drinkki

Neljä lasillista

  • 7 dl mansikoita
  • 2 rkl mansikkasiirappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • n. 1 dl kivennäisvettä
  • punaista baarisokeria
  • jäitä

Laita noin 4 dl jäisiä mansikoita ja sitruunanmehu sekä jäät tehosekoittimeen. Sekoita hetki ja lisää mansikkasiirappi. Jatka sekoittamista, kunnes seos on hilettä. Lisää sen jälkeen kivennäisvesi ja kaada juoma lasiin.

Kivennäisveden pitää olla todella kylmää. Tiputa lasiin muutama jäinen mansikka ja koristele juoma baarisokerilla ja sateenvarjolla. Nautitaan kuumana päivänä riipputuolissa.

 

Juomat palkittiin Selvästi hyvä kesä -kilpailussa keväällä 2015. Kisan tuomareina olivat Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä ja mediakokki Sami Garam. Kuvat Kasper Garam.